Bake My Day bakar för hand och utan onödiga tillsatser. Dessutom på svenskt spannmål, svenskt smör och grädde samt ägg från svenska frigående höns. Det gedigna sortimentet rymmer klassiker som prinsesstårta, kanelbullar, biskvier och smakrikt surdegsbröd, men även nya produkter med oväntade och spännande smaker.
Labkyl installerar en kyl- och frysanläggning med naturligt köldmedium som är både klimatsmart och PFAS-fritt. Helt enligt den nya F-gasförordningen och den kommande Reachförordningen.
Då Labkyl valt att använda CO₂ som köldmedium kommer den nya kyl- och frysanläggningen även att stå för fastighetens totala värmebehov. Värmeenergin från kyl- och frysanläggningen återvinns och går tillbaka till fastigheten som gratis uppvärmning och tappvarmvatten.
På det här sättet får Bake My Day en ytterst energieffektiv och miljövänlig drift av bageriet.
Fastigheten ska certifieras enligt Miljöbyggnad Silver.
Just nu pågår byggnationen och det invändigt 10 000 kvm stora bageriet beräknas vara klart sommaren 2024.
– Man tror att ett bageri mest är i behov av värme till ugnar, men behovet av kyla i olika former är också stort. Bake My Day hanterar stora volymer av bakverk, ingredienser och råvaror som behöver kyla i olika former. Det gör att det här uppdraget innehåller många specialanpassningar. Ta degämnen som ett exempel. En del degämnen förvaras frysta andra som surdeg behöver stå kallt i 24 till 48 timmar innan de använts. All kyla i det här bageriet är miljövänlig och högst energieffektiv.
Patrik Larsson, Teknik chef på Labkyl

